.

.
επιστροφή στην κεντρική σελίδα του Ωδείου

Ο Μάριος Χριστοδούλου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο πολυβραβευμένος σπουδαστής μας  Μάριος Χριστοδούλου (ταξη σύνθεσης Σταμάτη Αθανάσουλα), και απόφοιτος κιθάρας με δίπλωμα  (τάξη κιθάρας Βασίλη Καναρά), συμμετείχε με το έργο του Logos 4 στα Εργαστήρια Νέων Συνθετών του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών που πραγματοποιήθηκαν στις 12 Μαΐου, υπό την αιγίδα της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, την καλλιτεχνική διεύθυνση Θόδωρου Αντωνίου, υπό διεύθυνση ορχήστρας Ιάκωβου Κονιτόπουλου (επίσης διευθυντή Ορχήστρας του Ωδείο μας).

Μάριος Χριστοδούλου: Logos No. 4
Γεννήθηκε το 1996 στην Αθήνα. Έχει δίπλωμα κιθάρας (2013) και έχει λάβει βραβεία σε πανελλήνιους διαγωνισμούς. Αυτή την περίοδο σπουδάζει σύνθεση και φυσική στις ΗΠΑ (Lehigh University), ενώ μελετά σύνθεση με τον Σταμάτη Αθανάσουλα (τρίτο έτος σπουδών). Στο Μουσικό Τμήμα του Lehigh University, έχει βραβευτεί για τη συνεισφορά του –τόσο μέσα από τις συνθέσεις του, όσο και μέσα από τη συμμετοχή του σε πανεπιστημιακά μουσικά σύνολα. Έχει γράψει 19 συνθέσεις για σύνολα δωματίου, 6 συμφωνικά έργα, 4 κοντσέρτα και πάνω από 20 συνθέσεις για κιθάρα, κομμάτια για τζαζ σύνολα καθώς και 3 ηλεκτρονικά κομμάτια.

Logos No. 4: είναι η τέταρτη προσπάθεια του Μ. Χριστοδούλου να εξερευνήσει την πολυσημία της λέξης «λόγος» με τρόπο καθαρά μουσικό. Τα νοήματά της είναι πολλά· υποδηλώνει ομιλία, αίτιο, υπόσχεση, ακόμη και τη σχέση δύο μαθηματικών μεγεθών. Στα αρχαία ελληνικά, ωστόσο, πέρα από αυτά τα νοήματα, η λέξη «λόγος» ταυτίζεται και με ένα ακόμη: τη λογική σκέψη. Μ.Χ.