.

.
επιστροφή στην κεντρική σελίδα του Ωδείου

Χρήσιμα Δωρεάν Μουσικά Προγράμματα

Πολλές φορές αναζητώντας ένα πρόγραμμα που θα υπηρετήσει τις ανάγκες μας για μουσική δημιουργία, ρωτώντας γνωστούς και φίλους, καταλήγουμε σε προγράμματα των οποίων η αγορά είναι αρκετά ακριβή, και των οποίων οι δυνατότητες, ειδικά οι βασικές που μας ενδιαφέρουν, υπάρχουν και σε απλούστερα στη χρήση, ελαφρύτερα σε όγκο και λειτουργικές απαιτήσεις, προγράμματα ΔΩΡΕΑΝ για την δημιουργία των οποίων έχει εργαστεί η παγκόσμια κοινότητα χρηστών-προγραμματιστών. Τα προγράμματα αυτά είναι κατάλληλα για όλα τα λειτουργικά συστήματα, αναβαθμίζονται συνεχώς, τείνουν να καταστούν εφάμιλλα των γνωστών εμπορικών, και προπαντός θα παραμείνουν για πάντα δωρεάν. Αξίζει να τους δώσετε μια ευκαιρία και να τα δοκιμάσετε:


Πρόγραμμα Μουσικής Σημειογραφίας (αντίστοιχο των Finale και Sibelius)
MuseScore (κλικ για να το δείτε και να το κατεβάσετε)

Πρόγραμμα Ηχογράφησης και Επεξεργασίας Ήχου (αντίστοιχο των Wavelab και Soundforge)
Audacity (κλικ για να το δείτε και να το κατεβάσετε)

Πρόγραμμα Στούντιο Ηχογράφησης και Sequencer (αντίστοιχο των Cubase και ProTools)
LMMS (κλικ για να το δείτε και να το κατεβάσετε)

Πρόγραμμα δημιουργίας μουσικής σε γραφιστικό περιβάλλον, βασισμένο στις αρχές της ΠΟΛΥΑΓΩΓΙΑΣ του Ιάννη Ξενάκη. Δωρεάν για τις βασικές του λειτουργίες.
HighC (κλικ για να το δείτε και να το κατεβάσετε)

Και ένα ειδικότερο πρόγραμμα για διερεύνηση ενός ηχογραφήματος - εξειδικευμένες δυνατότητες που εν μέρει περιέχονται και στο Audacity, αλλά και στα εμπορικά Wavelab και Soundforge):
Sonic Visualiser (κλικ για να το δείτε και να το κατεβάσετε)