.

.
επιστροφή στην κεντρική σελίδα του Ωδείου

Προς τους γονείς των μαθητών του βιολιού και του βιολοντσέλου



Προς τους γονείς των μαθητών του βιολιού και του βιολοντσέλου

Αγαπητοί γονείς
των μαθητών μας στις τάξεις του βιολιού και του βιολοντσέλου,
σας ευχαριστούμε που υποστηρίζετε μια τόσο δύσκολη επιλογή των παιδιών σας, να ασχοληθούν με αυτά τα όργανα που απαιτούν σκληρή δουλειά στα πρώτα βήματα, μέχρι να ανταποδώσουν τους κόπους αυτού που τα σπουδάζει.

Στο Δημοτικό Ωδείο Πετρούπολης τα τελευταία χρόνια, μετά από προσεχτικό πολυετή σχεδιασμό που τυγχάνει της αμέριστης υποστήριξης της Δημοτικής Αρχής, οι τάξεις του βιολιού και του βιολοντσέλου παρουσιάζουν μία αξιοσημείωτη άνθιση, αξιοζήλευτη σε πανελλήνιο επίπεδο,  που οφείλεται πρώτα απ’ όλα στους διδάσκοντες καθηγητές, τον Βασίλη Δήμο, τον Μάκη Τσιντηλάκη, την Χρύσα Κουτσαυτάκη, τον Χριστόδουλο Κολιοθωμά και τον Κωστή Θέο. Μεγάλο επίσης ρόλο προσέλκυσης μαθητών στο βιολί και στο τσέλο έχει παίξει αφενός η δουλειά που γίνεται στην Μουσική Προπαιδεία, αλλά και η Συμφωνική μας Ορχήστρα, η Συμφωνόπετρα, που αποτελεί μια προοπτική για όσους σπουδαστές φτάνουν σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο.

Ωστόσο, ζητούμε την βοήθειά σας σε μία καινούργια ιδέα που θέλουμε να υλοποιηθεί και που στόχο έχει να δημιουργήσει ένα μεγάλο μουσικό σχήμα στο οποίο θα εντάσσονται όλοι οι αρχάριοι μαθητές μέχρι και του επιπέδου Κατωτέρας, και το οποίο είτε θα παρουσιάζεται αυτόνομα, είτε θα συμπράττει με την Συμφωνόπετρα. Για τον σκοπό αυτό ο καθηγητής μας Χριστόδουλος Κολιοθωμάς κάθε Σάββατο στις 16.00 έως 17.30 θα διδάσκει, δωρεάν, στα παιδιά όλων των καθηγητών βιολιού και τσέλου το μάθημα της Ορχήστρας, εφαρμόζοντας ένα υπερσύγχρονο πρόγραμμα το οποίο έχει με επιτυχία δοκιμαστεί στην Ευρώπη και την Αμερική. Η σπουδαιότητα αυτού του προγράμματος έγκειται στο ότι μέσα από την ομαδικότητα ενεργοποιείται και ανατροφοδοτείται ο ζήλος των παιδιών για να αποδώσουν καλύτερα μετά και σε ατομικό επίπεδο. Πέραν αυτού μέσα από αυτό το μουσικό σχήμα τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάζονται στις μεγάλες συναυλίες του Ωδείου. 
Σας παρακαλούμε λοιπόν θερμά, να φέρνετε τα παιδιά σας στο ομαδικό αυτό μάθημα του Σαββάτου και σας υποσχόμαστε ότι σύντομα θα απολαύσουμε όλοι τα γόνιμα αποτελέσματά του.

Με εκτίμηση
Γιώργος Χατζημιχελάκης
Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Πετρούπολης